Blog

Blog


Enroute brillenglazen

Veilig op weg in de auto

Rijden bij schemerlicht of in het donker kan een ware uitdaging zijn en wordt soms zelfs vermeden door velen. Mist, zware regen, sneeuw en fel zonlicht kunnen allemaal negatieve invloeden hebben op ons zicht. Daarnaast kunnen moderne lichtbronnen zoals LED-koplampen en straatlantaarns vaak verblindend werken. Laat slecht zicht geen belemmering zijn voor een een rit in het donker, naar het bos of naar een wintersportgebied. In een tijd waarin de wegen steeds drukker worden, worden onze ogen geconfronteerd met steeds grotere hoeveelheden informatie. In deze uitdagende omstandigheden is het essentieel om de juiste ondersteuning te hebben, en dat is waar EnRoute brillenglazen van HOYA uitblinken.

De EnRoute brillenglazen zijn zorgvuldig ontworpen om aan te sluiten bij hoe we comfortabel kijken en veilig rijden in het verkeer. Ook voor het kijken op een beeldscherm zijn deze glazen fantastisch. Deze glazen zijn voorzien van een speciaal schitteringsfilter en een optioneel contrastfilter, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende rijomstandigheden. Ze verminderen afleidende reflecties en verbeteren tegelijkertijd het contrast en de helderheid, wat resulteert in een meer ontspannen zicht, zelfs bij weinig licht en andere uitdagende rijomstandigheden.

Een van de voordelen van EnRoute brillenglazen is hun vermogen om te voldoen aan de complexe visuele behoeften tijdens het autorijden. Tijdens het rijden moeten onze ogen snel schakelen tussen verschillende kijkrichtingen en -afstanden, van de weg naar het navigatiesysteem, van de spiegels naar het dashboard. EnRoute-brillenglazen bieden een breed gezichtsveld en verbeteren het zicht op zowel de lange afstand als het dashboard en de spiegels. Deze brillenglazen maken het mogelijk om soepel en snel te schakelen tussen verschillende kijkafstanden, waardoor het autorijden comfortabeler en veiliger wordt.

EnRoute Pro voor beroepschauffeurs

Voor beroepschauffeurs is er zelfs een speciale variant, de EnRoute Pro. Naast alle voordelen die EnRoute biedt, zijn deze professionele brillenglazen uitgerust met een extra contrastverhogend filter. Dit filter verbetert niet alleen het contrast, maar zorgt ook voor een betere kleurwaarneming en vermindert nog meer schittering. Bovendien houdt het glasontwerp rekening met het individuele kijkgedrag van de chauffeur in de auto, waardoor een gepersonaliseerde en optimale kijkervaring wordt gegarandeerd.

Ook ’s nachts helder zicht

Met EnRoute brillenglazen hoef je je geen zorgen meer te maken over slecht zicht in het verkeer. Of je nu door druk stadsverkeer navigeert, lange afstanden aflegt op de snelweg, of zelfs ’s nachts rijdt, EnRoute glazen bieden de ondersteuning die je nodig hebt voor een helder, scherp en ontspannen zicht. Maak van elke reis een plezierige ervaring met brillenglazen die zijn ontworpen om je goed op weg te helpen.


Ontdek de helderheid van een wereld met scherp zicht tijdens onze exclusieve Oogmeetweken

Bij ons staat jouw visuele gezondheid centraal en willen we ervoor zorgen dat jij optimaal van het leven kunt genieten. Ben je benieuwd naar de voordelen van een regelmatige oogcontrole en wat het jou kan opleveren? Lees dan snel verder!

Oogmeetweken 2023

Tijdens de Oogmeetweken nodigen we je uit om een uitgebreide oogcontrole te laten doen door Stefan als ervaren opticien en contactlensspecialist. Als specialist  neemt hij de tijd om jouw ogen grondig te onderzoeken en eventuele gezichtsproblemen vroegtijdig te detecteren. Of je nu al een bril draagt of niet, een oogmeting kan je helpen om de beste kijkervaring te krijgen. Minder hoofdpijn en ontspannen aan het werk of beter zicht tijdens het rijden met slecht weer zijn een aantal voorbeelden waarbij we weten dat veel mensen met een goede kijkoplossing hier veel profijt van hebben.

Ooggezondheid is vaak iets waar mensen pas aan denken als ze problemen ervaren, maar het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en regelmatig oogonderzoek te laten doen, zelfs als je geen klachten hebt. Hier zijn enkele redenen waarom regelmatige oogcontroles belangrijk zijn:

Vroegtijdige opsporing van problemen:

Oogaandoeningen, zoals glaucoom en staar, kunnen zich in een vroeg stadium ontwikkelen zonder dat je symptomen ervaart. Een oogarts kan deze aandoeningen tijdens een controle identificeren voordat ze ernstiger worden.

Voorkomen van blijvende schade: Als oogproblemen niet tijdig worden ontdekt en behandeld, kunnen ze leiden tot blijvende schade aan je zicht. Vroege detectie en behandeling kunnen helpen om verdere verslechtering te voorkomen.

Algemene gezondheid: Oogonderzoeken kunnen ook aanwijzingen geven voor andere gezondheidsproblemen, zoals diabetes of hoge bloeddruk, die zich kunnen manifesteren in de bloedvaten van het oog.

Bril- of contactlenscorrectie: Zelfs als je geen oogaandoeningen hebt, kan je zicht met de tijd veranderen. Een oogonderzoek kan helpen om de juiste bril- of contactlenscorrectie te bepalen, zodat je goed kunt blijven zien.

Oogcomfort: Regelmatige oogonderzoeken kunnen helpen om oogongemak, droge ogen en andere problemen te identificeren en te verlichten, zelfs als ze niet tot ernstige aandoeningen leiden.

Wij bevelen aan dat volwassenen minstens om de twee jaar een oogonderzoek ondergaan, tenzij je oogproblemen hebt of een risico loopt op oogaandoeningen. Voor kinderen en mensen met een verhoogd risico, zoals mensen met diabetes of een familiegeschiedenis van oogaandoeningen, kan vaker controleren nodig zijn. Een bezoek bij ons in de winkel is laagdrempelig. Wij doen onderzoek en adviseren als dat nodig is om contact op te nemen is met een oogarts om een afspraak te maken voor een oogonderzoek en om te bepalen hoe vaak je je ogen moet laten controleren om de gezondheid van je ogen te waarborgen.

Wij nemen graag de tijd want we houden zelf ook niet van haast. En wij weten dat het ook erg fijn is om gerust gesteld te worden. Nadat we hebben gekeken hoe het is met de gezondheid van uw ogen kunnen we verder. Het kiezen van de juiste brillenglazen of contactlenzen is een belangrijke beslissing is, die niet overhaast genomen moet worden. Daarom nemen wij graag de tijd om u een passend advies te geven.

Gratis oogmeting tijdens de oogmeetweken

Uw individuele wensen, behoeften en vooral hoe u de bril gebruikt zijn leidend. Wij stellen onder andere vragen over uw leefstijl. Loopt u veel buiten of bent u veel binnen, brengt u veel tijd door op een scherm en nog veel meer. Dit wordt allemaal meegenomen in het advies. Of u nu al brildragend bent of op zoek bent naar een betere kijkoplossing, wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis oogmeting.

Call Now Button
×