Kinderbrillen

Voor de meeste kinderen is de kleur van een bril de meest doorslaggevende factor bij de keuze. Als uw kind de kleur mooi vindt zal hij of zij de bril ook graag dragen. Maar niet alleen de kleur is belangrijk, ook het montuur zelf moet bij het gezichtje passen en in de eerste plaats comfortabel zitten. 

Wij geven advies bij het kiezen van het formaat van de bril.

Het formaat van de bril is afhankelijk van de grootte van de oogkassen en de afstand tussen de ogen van uw kind. Ook wordt kritisch gekeken naar draagcomfort. een kinderbril mag niet afglijden tijdens het spelen. 

Kinderen zijn kwetsbaarder voor veel licht en UV-straling. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment dan die van volwassenen. Zonder goede bescherming kan teveel zonlicht zelfs leiden tot permanente schade aan de ogen. Een goede zonnebril is daarom juist voor kinderen erg belangrijk. 

Als leidraad kun u aanhouden dat als de huid van een kind zonnebrandcrème nodig heeft om niet te verbranden, op dat moment ook een zonnebril nodig is om de oogjes te beschermen.