Harde lenzen: duurzaamheid en comfort op maat

Wist je dat alleen in Nederland al meer dan 1,5 miljoen mensen contactlenzen dragen? En velen kiezen voor harde lenzen. Dat is niet zo gek, want harde lenzen zijn veilig, zorgen voor een optimaal gezichtsvermogen en hebben een langere levensduur dan zachte lenzen. Daarmee zijn ze alleen al vriendelijker voor de portemonnee. Harde lenzen zijn bovendien voor vrijwel iedereen geschikt, ongeacht sterkte of leeftijd: je kunt er al jong mee beginnen. En verandert je sterkte in de loop van de tijd of wordt het lezen lastiger als je wat ouder wordt? Geen probleem! Je hoeft geen aparte leesbril te kopen, want er zijn verschillende harde lenzen verkrijgbaar waarmee je uitstekend in de verte kunt zien én goed kunt lezen.

Het comfort van harde lenzen

Misschien is het in het begin even wennen, maar harde lenzen kun je de hele dag comfortabel dragen en voel je niet of nauwelijks. Het inzetten heb je zo onder de knie en ook het dagelijkse onderhoud is zó gepiept. Harde lenzen kun je jarenlang dag in dag uit dragen, bij iedere activiteit. Ze laten namelijk altijd voldoende zuurstof door en komen nooit in direct contact met je ogen: ze drijven op je traanvocht en blijven op hun plek terwijl ze meebewegen met je oog.

Harde lenzen zijn sterk verbeterd ten opzichte van de vroegere harde lenzen. Het gebruikte materiaal is flink verbeterd ten opzichte van een aantal jaren geleden. En terwijl ze flexibeler zijn dan de oude variant, zijn harde lenzen nog steeds minder gevoelig voor beschadigingen dan andere lenzensoorten. Bovendien zijn ze in verhouding een stuk goedkoper.

Harde lenzen: zuiver maatwerk!

Elk oog is uniek en heeft een andere vorm. Harde lenzen zijn voor vrijwel iedere voorkomende sterkte geschikt. Ze gaan, afhankelijk van het soort materiaal, 1 tot 3 jaar mee. Je contactlensspecialist zal dan ook uiterst zorgvuldig te werk gaan met het opmeten van de vorm en sterkte van je ogen en je ogen regelmatig controleren. Alleen dan kunnen veiligheid en comfort gegarandeerd worden. Meer weten?
Bij Stefans brillen & lenzen informeren we je graag!