Logo neu 03.2014

Zonnebrillen van Maui Jim zijn allemaal voorzien van de gepatenteerde PolarizedPlus2Lens Technology, die bekend staat om de volledige afschaffing van verblinding door licht en alleen krachtige kleuren doorlaat. Deze technologie geeft de drager een helderder en duidelijker beeld van de wereld om hem/haar heen. Geïnspireerd door de natuur, zal Maui Jim's PolarizedPlus2Lens Technology uw volgende outdoor-activiteit zeker naar een hoger niveau tillen. Deze baanbrekende technologie beschikt tevens over een scala van verbazingwekkende eigenschappen, zoals het waterafstotende vermogen, de oleofoob coating, de Clearshell krasbestendige coating en polariserende glazen. De waterdichte functie is perfect voor de water- en sneeuwsportliefhebbers die bijvoorbeeld surfen en snowboarden, doordat de brilglazen zowel water als sneeuw afstoten. De oleofoob coating stoot vet af en maakt het veel gemakkelijker om vettige vingerafdrukken weg te vegen. Elke nieuwe zonnebril van Maui Jim wordt standaard van alle bovengenoemde eigenschappen voorzien. Dit merk je zodra je jouw Maui Jim zonnebril opzet.

 

 

 

adidas logo

Perfect zicht, optimale bescherming, ideale pasvorm en duurzaamheid zijn de kenmerken van een goede sportbril. adidas eyewear heeft deze eigenschappen verder ontwikkeld. Omdat ze telkens op de vereisten van de specifieke sport zijn afgestemd, zorgt adidas eyewear ervoor dat je je zicht niet uit het oog verliest.

Vision Concept
Wereldrecord of persoonlijk record - Het Vision Concept van adidas eyewear garandeert de optimale sportprestatie. De modernste technologische ontwikkelingen en het innovatieve design zorgen voor een helder zicht onder de moeilijkste omstandigheden, zoals de snelle wisseling van licht en schaduw, een sterke UV-straling, stof of insecten. Hierdoor worden concentratie en prestatie ondersteund. Perfect vision for your vision.
Protection Concept
Om een optimaal zicht te garanderen, moet het oog beschermd worden tegen fysische invloeden. Veiligheid wordt daarom bij adidas eyewear in hoofdletters geschreven. Het Protection Concept biedt een maximum aan bescherming: materialen, filters, constructie - alles is erop ingesteld om ogen en bril te beschermen en de sportieve prestatie te verbeteren. adidas eyewear Protection Concept - een stap dichter bij een veilig zicht.
Fit Concept
Naast een optimaal zicht en de beste bescherming is vooral de perfecte pasvorm voor concentratie en prestatie beslissend. Een minimaal gewicht, maximale flexibiliteit en talrijke features van adidas eyewear voor de individuele aanpassing zorgen voor de combinatie van een perfectie positie met het hoogste draagcomfort en zorgen ervoor dat men de bril pas voelt als men hem afzet. adidas eyewear Fit Concept voor de beste sportprestatie.
Durability Concept
Wat atleten van zichzelf verlangen, eisen ze ook van hun materiaal. En dat is terecht. adidas eyewear wordt voor en onder de moeilijkste omstandigheden ontwikkeld en getest - voor een maximale levensduur. adidas eyewear - "high-tech for eye-tech".

 

 

 

ray ban sharing logo

In 1929 laat de Amerikaanse Air Force onder leiding van Generaal MacCready een zonnebril ontwerpen die tegen de extreme condities bestand is waar piloten mee te maken hebben. Het model is een Aviator met G15 lenzen. De naam Ray-Ban werd officieel als merk gedeponeerd in 1937 en dit wordt dan ook gezien als de geboorte van het merk. Ray-Ban heeft grote faam verworven doordat vele grote namen de zonnebrillen hebben gedragen in hun films. De Aviator in “Top Gun” of de Wayfarer uit “Blues Brothers” zijn hiervan de bekendste voorbeelden.

 

 

 

Michael Kors Logo

In 1977 start Michael Kors zijn studie aan het  Fashion Institute of Technology in New York,  en met succes! Slechts vier jaar later lanceert  hij zijn fashion collectie bij het prestigieuze  warenhuis Bergdorf Goodman. In 2000 opent  het merk Michael Kors zijn eerste flagship  store op Madison Avenue. Zijn tassen, juwelen en eyewear zijn gewilde fashion accessoires die  heel wat vrouwenharten sneller doen kloppen. Niet voor niets werd Michael Kors uitgeroepen  tot Women’s Wear Designer of the Year.

 

 

 

Tips voor een goede zonnebril

*De bril is UV 400 of geeft 100% UV-bescherming. Dit wil zeggen dat de glazen het UV-licht grotendeels tegenhouden. De aanduiding staat meestal op een sticker of in de beschrijving van  de bril.

*De glazen en het montuur moeten goed passen: groot genoeg om te voorkomen dat het UV-licht je ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereiken.

*De zonnebril heeft een CE-markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Dit getal geeft de kleurintensiteit van de glazen weer ofwel de bescherming tegen verblinding. Bescherming 0  wil zeggen tot 20 procent absorptie van het licht en bescherming 4 wil zeggen 92-97 procent lichtabsorptie. Absorptie van minimaal 75% wordt aangeraden. Om hiervan verzekerd te  zijn, kunt u in de zomer het beste kiezen voor een zonnebril met markering CE 3.

*De kleur van de glazen reduceert het zichtbare licht en beschermt tegen verblinding, maar heeft geen effect op de UV-bescherming!